top of page

LOKVARSKO JEZERO I PARK ŠUMA GOLUBINJAK

45 €

Doživite ljepote Gorskog Kotara na ovom jednodnevnom izletu i posjetite atraktivne lokacije, Lokvarsko jezero i park šumu Golubinjak. Staza oko Lokvarskog jezera duga je 17.5 km, koja prolazi uz samu obalu jezera i na nekim dijelovima ulazi u gustu šumu koja je idealna za vrijeme ljetnih vrućina. Park šuma Golubinjak je proglašena zaštićenom park šumom daleke 1955 godine te svakoga tko ju posjeti ostavlja bez daha sa svojim stablima crnogorice te spiljama. Također se ima prilika degustirati domaće likere pri posjeti Kući prirode Kotač. Izlet je prikladan svima željnima prekrasne prirode i čistog zraka te predstavlja savršen bijeg od gradske gužve.

Hiking

CRES HIKING GETAWAY

55 €

Izbjegnite gužvu popularnih planinarskih staza i pridružite se na ovom jednodnevnom izletu na magični otok Cres. Ovaj otok bujne vegetacije sa najvišim vrhovima i do 650 m nadmorske visine, bogate povijesti, nudi mogućnost planinarenja u bilo koje doba godine a tu se ističe sjeverni najšumovitji dio pod nazivom Tramuntana koji je dio ovog izleta.

P1016451-01.jpeg

PARENZANA BIKE TURA

55 € 

Istražite legendarnu Parenzanu na dva kotača i posjetite prelijepe gradove Grožnjan i Motovun. Parenzana je bila uskotračna željeznica koja je od 1902. do 1935. godine prometovala sjeverozapadnom Istrom, povezujući luke Trst i Poreč s mjestima u unutrašnjosti poluotoka. U svega 33 godine prometovanja, značajno je pridonijela gospodarskom napretku tog dijela Istre. Na ovoj turi ćemo proći jednim djelom te pruge kroz jedne od najljepših Istarskih gradova, Grožnjana i Motovun.

Parenzana%205_edited.png

PREMUŽIĆEVA STAZA
ZAVIŽAN - ALAN

na upit

Posjetite najljepšu planinarsku stazu u Hrvatskoj i zaštićeni spomenik graditeljstva planinarskih puteva, Premužićevu stazu u srcu Velebita. Ova nas tura vodi najpoznatijim dijelom Premužićeve staze, od Zavižana do Alana. Na trasi dugoj 15 km, prolazi se kroz jedan od dva stroga rezervata u Hrvatskoj, Hajdučki i Rožanski kukovi. Samu stazu karakterizira način gradnje, gdje se bez korištenja mehanizacije gradilo tehnikom suhozida koja se prenosila sa generacije na generaciju žitelji ovoga kraja. Ova legendarna i najljepša staza u Hrvatskoj prikladna je svima s obzirom na njezine tehničke karakteristike.

20201202_130043.jpg

DOLINA GACKE

45 € 

Dolina Gacke oduševi ljepotom odmah na prvu posjet. Ukoliko ste željni prirodne ljepote, domaće hrane, mira daleko od turističkih središta, dolina Gacke kao i čitavo područje Like je savršeno mjesto za vas. Gacka sa svojom bistrom vodom je dobro poznata među ribičima ali sve ju više otkrivaju i drugi ljubitelji prirode. Sa svojih tri izvora od kojih je najpoznatije Majerovo vrilo, predstavlja savršeno osvježenje u ljetnim danima. Ovdje ćete pronaći ostatke narodne prošlosti koji odolijevaju vremenu: stare tradicionalne mlinove ili ''malenice'', kako ih domaći nazivaju. Tijekom proškog stoljeća na područj Gacke je bilo oko 60 mlinova a neki su obnovljeni, i dan danas lokalne obitelji rade na njima. Na ovoj biciklističkoj turi prolazi se kroz skrivena blaga Gacke, Majerovo vrilo, Tonkoviić vrilo, crkva Sv. Franje, muzej aviona.

P1017571.JPG

SVETO BRDO

50 € 

Sveto Brdo kao drugi najviši vrh Velebita visine 1751, samo 6 metara niži od Vaganskoga plijeni pažnju svojim izgledom. Svaki planinar je upoznat sa njegovom ljepotom a mnogi smatraju da nosi i titulu najljepšeg vrha u Hrvatskoj. Ovaj vršni dio južnog Velebita pruža prave alpske doživljaje a pogled koji se pruža na sve četiri strane svijeta oduševljava i one najzahtjevnije. Do vrha postoji nekoliko staza, a mi smo se odlučili krenuti iz smjera Mali Alan preko planinarskog skloništa Dušice. Ova staza pruža i jedinstvenu priliku posjetiti legendarnu Majstorsku cestu i daleko poznate Tulove Grede.

20211004_114433.jpg

KRANJSKA GORA BIKE

55 €

Na ovom biciklističkom izletu imate priliku boraviti u srcu slovenskih alpa. Staza kreće iz Mojstrane, odakle se vozi do Kranjske Gore i prirodnog rezervata Zelenci. Na putu se staje i posjećuju slap Peričnik, jezero Jasna te prirodni rezervat Zelenci. Čitavim putem se vozi po asfaltiranoj biciklističkoj stazi bez velikih uspona uz Savu, te je prikladna za osobe koje se rekreativno bave biciklizmom. Uz prekrasan ambijent alpskih vrhova, jezera i slapova ovaj izlet je pravi užitak.

IMG_20231021_131841.jpg

KRK - UVALA VRŽENICA

45 €  

Otok Krk je poznat po velikom broju planinarskih staza a jedna od njih se posebno ističe, radi se o kanjonu Vrženica. Ovaj izlet predstavlja pravo zadovoljstvo kada se šetnja kanjonom spoji sa posjetom jednoj od najljepših uvala na Jadranu, Vela Luka, i skrivenim plažama južno od Baške. Sam kanjon predstavlja pravu malu avanturu, sa golim stijenama preko kojih je nekad prolazila voda ambijent je pomalo nestvaran. Za prolazak kanjona na nekim mjestima je potrebno upotrijebiti i snagu ruku, šta dodaje dašak avanture na ovom izletu.

20210516_165348.jpg

RAB

55 € 

Otok Rab je specifičan po svojim pješčanim plažama Lopara i kada se još pridoda planinarska staza Ante Premužića, ovaj izlet je pravo zadovoljstvo i jedinstveno iskustvo. Malo je poznato da je Ante Premužić ostavio traga osim na Velebitu i na ovom otoku sa projektiranjem i izgradnjom planinarskih staza a ističe se ogranak koji ide iz Lopara i njegove daleko poznate pješčane Rajske plaže do Supetarske Drage. Sa pogledom na Velebit i najviši vrh otoka Kamenjak sa jedne strane a sa druge na pješčanu plažu Lopara i obližnje otoke ova staza i najravnodušnije ostavlja bez daha. Izlet obuhvaća osim Premužićeve staze i posjet jedinstvenim uvalama Lopara sa svojim pješčanim formacijama te starom gradu Rabu.

P1017700.JPG

NP SJEVERNI VELEBIT

45 €  

Posjetite Nacionalni park Sjeverni Velebit poučnim stazama koje vode do najstarije meteorološke postaje u Hrvatskoj na Zavižanu a usponom na okolne vrhove Veliki Zavižan i Balinovac uživajte u prekrasnim vidicima na kvarnerske otoke i Liku. Upravo vizure koje se pružaju sa skupine zavižanskih vrhova (Veliki Zavižan 1676 m, Balinovac 1601 m, Velika (Zavižanska) Kosa 1620 m, Vučjak 1644 m) ostavljaju posjetitelja bez daha. Uz posjet botaničkom vrtu imate priliku među 300 biljnih vrsta od kojih su neke samonikle, dok su druge donesene s ostalih dijelova Velebita, vidjeti i endemsku velebitsku degeniju. Izlet obuhvaća polazak sa glavnog ulaza Babić Sića poučnom stazom prema Zavižanu, posjet botaničkom vrtu i vhovima Veliki Zavižan i Balinovac. Uz posjet nacionalnom parku, ukoliko vrijeme dozvoli posjetiti ćemo i utočište medvjeda u Kuterevu.

P1018295.JPG

SLEMENOVA ŠPICA I SLAP PERIČNIK

55 € 

Smatraju ga jednim od najljepših slapova Slovenije. Takozvani Donji Peričnik visok je oko 52 metra, a okružuje ga nekoliko vidikovaca a jedinstven je zbog toga što mu se može prići "iza leđa" stazom koja vodi u stijene iza slapa. Prizor je spektakularan jer imate dojam kao da ste u prostoriji koja ima vodene zastore. Prizor koji oduzima dah. 

Slemenova Špica je vrh  1909 m nadmorske visine smješten  između visokih vrhova Julijskih Alpa. Zbog svoje jedinstvene panorame, ovo područje je poznato kao jedno od najimpresivnijih vidika prema vrhu Jalovca, kao i prema ostalim vrhovima Julijskih Alpa. Ono što vrh Slemenovu Špicu čini prepoznatljivom jest najvjerojatnije njezina južna, travnata, nježna strana. Ovaj izvrsni travnati vidikovac u blizini slovenskog najvišeg cestovnog planinskog prijevoja (Vršič) ima sve: veličanstvenu i neobičnu prirodu, prilaz prikladan za osobe bez planinarskog iskustva i gastronomsku ponudu nekoliko domova u blizini. 

tadeja-pavsic-o-rd3fspUzk-unsplash.jpg

PAG - LIFE ON MARS

55 €

Life on Mars staza na Pagu slovi za jednu od najljepših trail staza u Hrvatskoj prolazeći kroz pomalo nestvaran krajolik surovih stijena i kamenih skulptura. Staza nas vodi iz mjesta Metajna do jedne od najljepših plažana Pagu, Ručice. Nakon kratkog uživanja na plaži nastavlja se najatraktivniji dio staze ispod stijena od kojih se najviše ističe penjačka stijena Stogaj. Ubrzo se dolazi do uvale Slana gdje se nalazi i via ferrata ali s obzirom na potrebnu opremu i zahtjevnost same ferrate nećemo ju proći nego ćemo nastaviti dalje na drugu stranu otoka gdje ćemo uz pogled na Velebit nastaviti nazad prema Metajni. Sama staza nije zahtjevna s obzirom na visinske razlike ali zbog teškog terena je potrebno imati odgovarajuću obuću.

20221004_141739_edited.jpg

KRUPA

50 €

 

Kanjon Krupe i vidjeti jedan od njezinih simbola, Kudin most.

Jedan od skrivenih podvelebitskih prirodnih bisera. Sa kristalno čistom vodom,  sedrenim barijerama, slapovima, pašnjacima, povijesnim znamenitostima, područje kanjona Krupe predstavlja pravi užitak hodanja i boravka u prirodi i bijeg od svakodnevnice betona grada. 

20221005_151252.jpg

UČKA 
TREBIŠĆA - PERUN

45 €

Učka je bogata povijesnim i prirodnim znamenitostima, a jedna staza na izuzetno zanimljiv način spaja obje strane i tako pruža poseban doživljaj boravka u prirodu. U pitanju je povijesno-mitska staza Trebišća-Perun koja prati život i običaje starih Slavena. 
Iznad Mošćeničke drage proteže se dubok i tajnovit klanac koji skriva stoljetnu povijest Ovaj dio planine je imao posebno značenje za prve slavenske doseljenike na Kvarner. Naime, vjeruje se da su područje Trebišća – Perun odabrali prvi doseljeni Slaveni. 

20210509_160318-01.jpeg

UČKA 
MALA UČKA - KREMENJAK

45 €

Učka osim najvišeg vrha Vojaka, obiluje mnoštvom staza, znamenitosti i atrakcija. Na ovom izletu se pruža mogućnost proći jednom od najljepših staza Učke i posjetiti atraktivno planinarsko sklonište i vidikovac za ptice  “Izvaljeno jaje u gnijezdu” ispod vrha Kremenjak. Staza prolazi grebenskim dijelom Učke iz zaseoka Mala Učka, danas napušteno selo a u prošlosti jedno od naselja na Učkoj koji je bujao životom, u smjera prema Sisolu, pružajući prekrasne vidike na kvarnerske otoke, Istru, vrhove Gorskog Kotatara i dalje prema Alpama i Velebitu. Prolazeći vrhovima na putu, dolazimo do skloništa Kremenjak.

IMG_20231210_142910.jpg

JEZERO BALATON BIKE

55 €

Jezero Balaton je najveće jezero u središnjoj Europi i predstavlja pravi užitak za ljubitelje aktivnog odmora. Sa mnoštvom biciklističkih staza i infrastrukturom prikladnom za bicikliste ovaj izlet je pravo zadovoljstvo. 

9cf80770-3e68-4e65-8293-08367b59fe47-nyit2.jpg

LAGHI DI FUSINE / BELOPOŠKA JEZERA

55 €

Nalaze se podno Mangarta (2769 metara n/v) jednog od najposjećenijeg slovenskog vrha. Laghi di Fusine sastoje se od Gornjeg (il lago Superiore) i Donjeg (il lago Inferoire) jezera. Proglašeni su nacionalnim parkom 1971. godine, a park  obuhvaća dolinu oba jezera. Oba jezera, i Gornje i Donje ledenjačkog su podrijetla i jedni su od najljepših primjera alpskih jezera. Staza vodi oko oba jezera te usponom dolazi do doma Rifugio Luigi Zacchi. Na povratku u Zagreb ovisno o dostupnom vremenu postoji mogućnost posjete i prirodnog rezervata Zelenci te slapa Peričnik.

zan-janzekovic-xz6Tb4lHXUs-unsplash.jpg

JEZERO BOHINJ BIKE

55 €

Bohinjsko jezero u Sloveniji se s razlogom ubraja među popularnije destinacije ljubitelja prirode i planinarenja. Ovo najveće slovensko jezero 1981. godine postaje dio Nacionalnog parka Triglav. Biciklistička staza nas vodi od Bohinjske Bistrice prema jezeru te nastavlja dalje prema slapu Savica. Opcionalan posjet slapu Savica do kojeg se dolazi za 20ak min hoda. Nakon okrijepe u domu i razgleda slapa, staza vodi natrag prema Bohinjskoj Bistrici uz, ovisno o vremenskim prilikama, stajanje za kupanje na jezeru. :)  

IMG_7996.jpg

MARTULJŠKI SLAPOVI

50 €

​​​Dva veličanstvena vodopada i prirodni rezervat Zelenci! Ispod planine Špik pronaći ćete dva slapa – bisere slovenskog alpskog svijeta. Posebno je spektakularan Gornji Martuljkov slap koji se u tri razine spušta preko 110 metara okomitog zida. Staza do njega je relativno lagana, ali staza do blizine slapa je pogodna samo za dobro opremljene planinare! Zatim potok nastavlja svoj put preko planine Jasenje i kao Donji Martuljkov slap pada preko 50 m visokog zida u 400 m dug i uski klanac, oblikovan u vapnencu – Martuljkov klanac. Izlet upotpunjuje posjet prirodnom rezervatu Zelenci nedaleko od Kranjske Gore 

IMG_20231021_142053.jpg
bottom of page