top of page

PARENZANA

55 € 

Istražite legendarnu Parenzanu na dva kotača i posjetite prelijepe gradove Grožnjan i Motovun. Parenzana je bila uskotračna željeznica koja je od 1902. do 1935. godine prometovala sjeverozapadnom Istrom, povezujući luke Trst i Poreč s mjestima u unutrašnjosti poluotoka. U svega 33 godine prometovanja, značajno je pridonijela gospodarskom napretku tog dijela Istre. Na ovoj turi ćemo proći jednim djelom te pruge kroz jedne od najljepših Istarskih gradova, Grožnjana i Motovun.

Parenzana%205_edited.png

DOLINA GACKE

45 € 

Dolina Gacke oduševi ljepotom odmah na prvu posjet. Ukoliko ste željni prirodne ljepote, domaće hrane, mira daleko od turističkih središta, dolina Gacke kao i čitavo područje Like je savršeno mjesto za vas. Gacka sa svojom bistrom vodom je dobro poznata među ribičima ali sve ju više otkrivaju i drugi ljubitelji prirode. Sa svojih tri izvora od kojih je najpoznatije Majerovo vrilo, predstavlja savršeno osvježenje u ljetnim danima. Ovdje ćete pronaći ostatke narodne prošlosti koji odolijevaju vremenu: stare tradicionalne mlinove ili ''malenice'', kako ih domaći nazivaju. Na ovoj biciklističkoj turi prolazi se kroz skrivena blaga Gacke, Majerovo vrilo, Tonkoviić vrilo, crkva Sv. Franje, svetište boga Mitre, muzej aviona.  Staza je duga 42 km te je prikladna svima a teren je kombinacija asfalta i makadma.

P1017571.JPG

KRANJSKA GORA

55 € 

Na ovom biciklističkom izletu imate priliku boraviti u srcu slovenskih alpa. Staza kreće iz Mojstrane, odakle se vozi do Kranjske Gore i prirodnog rezervata Zelenci. Na putu se staje i posjećuju slap Peričnik, jezero Jasna te prirodni rezervat Zelenci. Čitavim putem se vozi po asfaltiranoj biciklističkoj stazi bez velikih uspona uz Savu, te je prikladna za osobe koje se rekreativno bave biciklizmom. Uz prekrasan ambijent alpskih vrhova, jezera i slapova ovaj izlet je pravi užitak.

IMG_20231021_131841.jpg

JEZERO BOHINJ

55 €

Bohinjsko jezero u Sloveniji se s razlogom ubraja među popularnije destinacije ljubitelja prirode i planinarenja. Ovo najveće slovensko jezero 1981. godine postaje dio Nacionalnog parka Triglav. Biciklistička staza nas vodi od Bohinjske Bistrice prema jezeru te nastavlja dalje prema slapu Savica. Opcionalan posjet slapu Savica do kojeg se dolazi za 20ak min hoda. Nakon okrijepe u domu i razgleda slapa, staza vodi natrag prema Bohinjskoj Bistrici uz, ovisno o vremenskim prilikama, stajanje za kupanje na jezeru. :)  

IMG_7996.jpg

JEZERO BALATON 

55 €

Jezero Balaton je najveće jezero u središnjoj Europi i predstavlja pravi užitak za ljubitelje aktivnog odmora. Sa mnoštvom biciklističkih staza i infrastrukturom prikladnom za bicikliste ovaj izlet je pravo zadovoljstvo. 

9cf80770-3e68-4e65-8293-08367b59fe47-nyit2.jpg
bottom of page