top of page

PARENZANA

55 € 

Istražite legendarnu Parenzanu na dva kotača i posjetite prelijepe gradove Grožnjan i Motovun. Parenzana je bila uskotračna željeznica koja je od 1902. do 1935. godine prometovala sjeverozapadnom Istrom, povezujući luke Trst i Poreč s mjestima u unutrašnjosti poluotoka. U svega 33 godine prometovanja, značajno je pridonijela gospodarskom napretku tog dijela Istre. Na svom 123 km dugom putu, malena je željeznica povezivala 33 istarska mjesta od Trsta do Poreča, tako da bi u današnje vrijeme prolazila teritorijem triju država: Italije, Slovenije i Hrvatske. Iako je relativno kratko prometovala, malena je željeznica ostavila neizbrisiv trag u cijelome kraju. Kameni lukovi njenih vijadukata nastavili su premošćivati kanjone šumnih rječica, a tamni otvori tunela kao da su zauvijek urasli u šumovite bokove strmih obronaka. Na ovoj turi ćemo proći jednim djelom te pruge kroz jedne od najljepših Istarskih gradova, Grožnjana i Motovun.

Parenzana%205_edited.png

DOLINA GACKE

45 € 

Dolina Gacke oduševi ljepotom odmah na prvu posjet. Ukoliko ste željni prirodne ljepote, domaće hrane, mira daleko od turističkih središta, dolina Gacke kao i čitavo područje Like je savršeno mjesto za vas. Gacka sa svojom bistrom vodom je dobro poznata među ribičima ali sve ju više otkrivaju i drugi ljubitelji prirode. Sa svojih tri izvora od kojih je najpoznatije Majerovo vrilo, predstavlja savršeno osvježenje u ljetnim danima. Ovdje ćete pronaći ostatke narodne prošlosti koji odolijevaju vremenu: stare tradicionalne mlinove ili ''malenice'', kako ih domaći nazivaju. Tijekom proškog stoljeća na područj Gacke je bilo oko 60 mlinova a neki su obnovljeni, i dan danas lokalne obitelji rade na njima. Na ovoj biciklističkoj turi prolazi se kroz skrivena blaga Gacke, Majerovo vrilo, Tonkoviić vrilo, crkva Sv. Franje, svetište boga Mitre, muzej aviona.  Staza je duga 42 km te je prikladna svima a teren je kombinacija asfalta i makadma. Na povratku za Zagreb ukoliko će biti vremena opcionalan posjet jednom od najdužih zip linea u Europi, Mali Medo u Vranovinama

20210526_123220.jpg

KRANJSKA GORA BIKE

55 € 

Na ovom biciklističkom izletu imate priliku boraviti u srcu slovenskih alpa. Staza kreće iz Mojstrane, odakle se vozi do Kranjske Gore i prirodnog rezervata Zelenci. Na putu se staje i posjećuju slap Peričnik, jezero Jasna te prirodni rezervat Zelenci. Čitavim putem se vozi po asfaltiranoj biciklističkoj stazi bez velikih uspona uz Savu, te je prikladna za osobe koje se rekreativno bave biciklizmom. Uz prekrasan ambijent alpskih vrhova, jezera i slapova ovaj izlet je pravi užitak.

IMG_20231021_131841.jpg

GORSKI KOTAR BIKE & WALK

45 € 

Gorski Kotar pruža obilje mogućnosti za aktivan odmor pa tako ovaj izlet omogućuje uživanje u bicikliranju goranskim šumama i posjet Park šumi Golubinjak te šetnji kroz ovaj magičan kraj gdje se stapaju krški reljefi, spilje i šuma bogata mahovinom. Biciklistička staza vodi iz mjesta Lokve u smjeru naselja Crni Lug i Nacionalnog parka Risnjak gdje se uz njegove rubove spušta do Lokvarskog jezera. Uz aktivnosti posjećuje se i Kuća prirode Kotač gdje možete uživati u degustaciji i prezentaciji domaćih likera. A s obzirom da se prolazi neposredno uz Lokvarsko jezero u ljetnim danima se pruža i mogućnost osvježenja u vodi ovog prelijepog jezera koje se iako je umjetno, izuzetno uklopilo u okruženje u kojem se nalazi. Ukoliko ste željni dinamičnog i aktivnog odmora u kombinaciji sa lokalnim specijalitetima i prekrasnom prirodom ovaj izlet je za vas.

Cyclist
bottom of page