top of page
Group of Mountain Bikers

VIA VELEBIT BIKE TURA

Velebitska transverzala od Zavižana do Tulovih Greda

230 € / 1.732,93 kn

OPIS

Velebit osim što pruža nezaboravne pješačke staze, također se velikim dijelom može prijeći i biciklom. Ova trodnevna biciklistička avantura prolazi kroz srce Velebita, od Zavižana prema Baškim Oštarijama, i nastavlja se od Svetog Roka prema Tulovim gredama, daleko poznatom Majstorskom cestom. Na tom putu prolazi se kroz NP Sjeverni Velebit, Dabarske kukove, prijevoj Alan i najljepši dio Majstroskom cestom podno Tulovih greda. Uz samo bicikliranje imat će se i prilika prošetati do nekih od vrhova na prijevoju Alan ili u Baškim Oštarijama gdje se uz zalazak sunca može uživati u pogledima prema obližnjim otocima i na kraju puta završiti sa kupanjem na Zrmanji i pogledu na kanjon same rijeke sa vidikovca Pariževačka glavica. Smještaj je organiziran u pastirskim stanovima na Alanu i u kampu u Baškim Oštarijama te je čitavim putem organizirana pratnja kombijem pa u slučaju da nekome bude predugo ili preteško ima i opciju transfera.

PROGRAM

1. dan: Zagreb – NP Sjeverni Velebit - Alan 

Polazak iz Zagreba u jutarnjim satima i dolazak na ulaz u NP Sjeverni Velebit odakle kreće bicikliranje prema Zavižanu. Nakon pauze na Zavižanu, staza dalje nastavlja prema proplanku Lubenovac i nastavlja dalje prema prijevoju Alan gdje je organiziran smještaj. Večera i druženje uz mogućnosti i kraće šetnje u okolici Alana.


34 km / 470 m uspona

2. dan: Alan - Baške Oštarije 

Dojmovi od prošlog dana se još nisu ni slegli a već je novi dan i novi kilometri. Nakon doručka slijedi put prema Baškim Oštarijama. Prolazi se kroz posebni rezervat šumske vegetacije Štirovaču i "kralježnicu" Veelebita, Dabarske Kukove. Dolazak u kamp u Baškim Oštarijama, organizirana večera i odmor uz druženje. 

 40 km / 520 m uspona

3. dan: Sv. Rok - Tulove grede

Transfer do Sv. Roka i početak bicikliranja Majstorskom cetom prema Tulovim gredama. Ovaj dan bicikliranja je možda najljepši jer prolazi ispod čudesnih Tulovih greda sa nezaboravnim dugačkim spustom sa samog Velebita. Nakon spusta dan će se završiti kupanjem na Zrmanji a na povratku ako se stigne i stati na najljepši vidikovac na sami kanjon, Pariževačku glavicu. 

 40 km / 520 m uspona

UKLJUČENO

  • prijevoz iz Zagreba

  • vodič

  • support na turi

  • smještaj 

  • 2 x večera, 2 x doručak

NIJE UKLJUČENO

  • ostalo jelo i piće

  • oprema

  • osobna potrošnja

Minimalan broj prijavljenih putnika: 6

bottom of page